DressBrokaatje

Brocante en vintage kleding

Brokaatje

De Winkel

Een aantal jaar geleden kwam ik 'per ongeluk' in aanraking met brocante en ik was meteen verkocht. Als je het virus eenmaal hebt, is er ook geen houden meer aan! Zo ging er wel eens wat teveel mee naar huis en moest iets anders weer plaats maken. Tot de garage van mijn ouders vol stond en het idee ontstond om een winkeltje te starten.

Ik heb vanaf mijn zeventiende altijd in de detailhandel gewerkt en droomde van een eigen winkel. Na vele jaren kreeg die droom langzaamaan vorm. En nu is het er. Een eigen winkeltje vol brocante én vintage kleding, mijn tweede grote liefdes.

Vintage is kleding en spullen uit de jaren '20 t/m '80. Ik verkoop voornamelijk kleding uit '60er en '70er jaren. Brocante daarentegen heeft een leeftijd van tussen de 50 en 100 jaar. Het komt veelal uit Frankrijk, Engeland, België en Scandinavië, maar ook gewoon uit Nederland!

Brocante in huis geeft meteen sfeer door het doorleefde karakter. Je ziet dat het item al een leven gehad heeft en geeft je een nostalgisch gevoel. Het woord 'brocante' is van oorsprong Frans en betekend letterlijk curiosa of tweedehands.

Ik verkoop dus eigenlijk nostalgie! En of je nou brocante of vintage koopt, je draagt in ieder geval bij aan een beter milieu door hergebruik.

Kom zeker eens gezellig snuffelen. Meer informatie over mijn locate vind je onder Contact.

De Winkel De Winkel